onsdag 3. oktober 2007

Det er fra barn, fulle folk og kjolebutikkdamer man får høre sannheten

Jeg skal i bryllup, og er på jakt etter en kjole. Jeg har saumfart flere butikker for å finne noe som passer. I dag er turen kommet til en ikke navngitt kjolebutikk i sentrum.

Jeg finner meg en kjole som er fin å se på, den går litt nedenfor knærne, har halterneck og tyllskjørt, og i tillegg er den på salg. Jeg vandrer fornøyd inn i prøverommet. Lite aner jeg om hva jeg har i vente.

Kjolen går lett på, ganske fint, sitter den, og jeg stiger ut av prøverommet. Butikkdamen ser betenkt på meg. Jeg er visst i kort overkropp-klubben. Jeg må holde opp håret slik at hun får festet stroppen bedre. Hun drar i BH`en min, for "selv om du har kort overkropp, er det langt ned til puppene fra halsen", sier damen. "Ja, du må ikke tro du er alene om å ha kort overkropp, altså, det er heeelt normalt, det står en ved siden av deg der også (nikker mot annen kunde), og ved siden av der igjen (nikker til annen butikkdame, som nikker iherdig for å understreke at hun og jeg definitivt er i samme klubb)". Vi finner fort ut at kjolen ikke er helt riktig for meg, siden jeg jo både har kort overkropp og dessuten også ganske korte bein. Men butikken er full av andre kjoler, så vi skal nok finne noe som passer deg, sier damen.

Jeg prøver en kjole til, som er litt kortere. Den sitter ikke bra den heller. Damen sier at den er litt uheldig for meg, som har hofter som er bredere enn livvidden. "Akkurat sånn som jeg har, ser du!" sier den syltynne damen på 1,80. Og legger til at vi som er i bredere-hofter-enn-liv-klubben ikke kan gå med slike kjoler.

Så finner hun fram Kjolen. En nydelig, svart, fotlang kjole. Jeg spør om man kan ha sort kjole i bryllup. Hun mener at det ikke er noe problem. "I alle fall ikke når bruden gifter seg for fjerde gang og hun har fem barn med forskjellige fedre", sier damen.

Siden det var ganske oppklarende velger jeg å prøve den. Damen danderer et sjal over skuldrene mine med sine plettfrie hender, rett fra manikyrtime. Jeg håper hun ikke legger merke til at det er et par dager siden jeg barberte armhulene. Kjolen sitter perfekt, men jeg er ikke helt komfortabel med at det vises relativt mye hud på ryggen og nevner dette for damen.

Hun sier at jeg ser nydelig ut, og at jeg bare ikke må tenke på ryggen, siden jeg jo har en strøken og fin rygg. "Og jeg har sett mange dårlige rygger, believe me", sier hun og lener seg fortrolig mot meg. "Og etter den tredje rødvinsflasken kommer du ikke til å bekymre deg over naken hud i det hele tatt. Dessuten blir du veldig slank i denne kjolen, og det er jo det som egentlig er deg".

Nå ja. Jeg får følgende tilleggsforsikringer før jeg forlater åstedet:
1. Jeg kommer ikke kommer til å finne noen nydeligere kjole
2. Den kan brukes til alle anledninger
3. Den har utallige variasjonsmuligheter ("Når du blir lei av lengden, kan du bare kappe den av til knærne, og vips så har du en ny kjole") (ikke et ord om den korte overkroppen da)
4. Siden den bare koster 3300 kroner, er jo det et røverkjøp tatt i betraktning at den faktisk er Kjolen

Jeg går likevel tomhendt ut av butikken. Ut i verden med kort overkropp, bredere hofter enn livvidde, korte bein og perfekt rygg.
Penger spart og nye komplekser tjent.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe, som jeg kjenner meg igjen kjære du ;) Jeg er kort i overkroppen OG bena, OG har pupper på knærne OG har brede hofter. I bryllupet mitt kommer jeg til å se ut som en hvit pupp med slør...

Anonym sa...

.. aldri hørt om 'kort overkropp' før, jeg .. kanskje godt jeg aldri skal kjøpe meg kjole da.. ha ha

Sylvisvas sa...

Jeg sliter litt her. min teori er at korte bein og kort overkropp = en person som har riktig forhold mellom kroppsdelene. Lange bein og lang overkropp = en person som er høyere enn de fleste gutter, og dermed har per tradisjons tro færre å velge mellom :) kort overkropp og lange bein, eller lang overkropp og korte bein = foretrekker min passelige høyde på 165 med korte bein og kort overkropp :)

Anonym sa...

Fyttikatta! Kom til Jørpeland og kjøp kjoler du Elisabeth!

Anonym sa...

Husk at bredere hofter en livvidde, nøvendigvis også innebærer smalere livvidde enn hofter.

Du har en klassisk timeglass-fasong, med andre ord. Det er slettes ikke noe å forrakte:)